Esimerkkejä projekteistamme

Olemme olleet monessa mukana ja toteuttaneet hyvin erilaisia projekteja – olemme toisaalta huolehtineet ammattimaisen kansainvälistä kauppaa koskevan seminaarin tarvitsemista tapahtumatekniikkaratkaisuista ja toisaalta taas jammailleet eläintarhassa villieläinten keskellä. Tämä kuvaa hyvin sitä, kuinka monipuolisiin projekteihin pystymme. Kaikista näistä projekteista olemme saaneet uusia kokemuksia sekä samalla oppineet paljon. Esittelemme seuraavaksi muutamia merkittävimpiä ja viimeaikaisimpia projekteja, joiden toteuttamisessa olemme olleet mukana merkittävällä tavalla.

Kansainvälistä kauppaa koskeva seminaari

Helsingin Kansainvälisen kaupan päivillä vuonna 2015 järjestettiin aiheeseen liittyvä suuri seminaari. Tehtävänämme oli huolehtia seminaarin tapahtumatekniikkaratkaisuista, jotka sisälsivät monikameratoteutuksen, esitystekniikasta huolehtimisen, äänentoistoratkaisuista huolehtimisen, tunnelmavalaistuksen luomisen sekä striimauksen. Esitystekniikan rooli korostui tässä tapahtumassa, joka oli kaksikielinen. Toteutimme esitysmateriaalien jaon kahdella screenilla, joista toiselle esitysmateriaali ajettiin suomenkielisenä ja toiselle englanninkielisenä. Toteutimme lisäksi tapahtuman live-verkkolähetyksen. Etäkatsojat pystyivät seuraamaan tapahtumaa reaaliajassa ja jälkikäteen tilaisuutta pystyi katsomaan luomaltamme tallenteelta. Valaistuksessa käytettiin LED-valaisimia, joilla saatiin luotua juuri tähän tilaisuuteen sopiva tunnelma. Tässä tilaisuudessa korostui ammattimainen tunnelma sekä yksityiskohtien hiominen viimeistä piirtoa myöten täydellisiksi. Tilaisuuden visuaalisella ilmeellä pyrittiin ilmaisemaan tilaisuuden ammattimaisuutta.

Hyväntekeväisyyskonsertti ulkoilmassa

Helsingin Haikupuistossa järjestettiin kesäkuussa 2014 suuri hyväntekeväisyyskonsertti, johon osallistui lukuisia maamme kuumimpia esiintyjiä. Konsertista saadut tuotot lahjoitettiin useisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Oli hienoa saada olla mukana tekemässä hyvää!
Kuvasimme tapahtumasta videomateriaalia, jota jaettiin verkossa reaaliajassa. Näin myös sellaiset fanit, jotka eivät päässeet paikan päälle, pääsivät nauttimaan musiikista. Paikan päällä katsojia oli lähes 12 500 ja tekemäämme tallennetta on katsottu jo reilut 230 000 kertaa. Tapahtuma sai myös kansainvälistä huomiota, mikä oli osaltaan tekemämme tallenteen ansiota.

Videomateriaalin kuvaamisen lisäksi huolehdimme tilaisuuden tapahtumateknisistä ratkaisuista kokonaisuudessaan. Lavalle asennettu näyttävä show-valaistus loi tilaisuuteen suuren maailman musiikkitapahtuman tuntua sekä toi esiintyjät erinomaisesti esiin. Äänentoisto toimi moitteettomasti ja antoi esiintyjille mahdollisuuden keskittyä esiintymään täysin rinnoin. Yleisö jammasi innoissaan mukana musiikin tahdissa ja tunnelma oli mahtava. Hyväntekeväisyyteen lahjoitettavia varoja kertyi kunnioitettava summa.

Eläintarhat

Ensikuulemalta saattaa olla vaikea kuvitella, mihin eläintarhat tarvitsisivat tapahtumatekniikkaratkaisuja, mutta kun asiaa hieman miettii, voi eläintarhoista keksiä useampiakin tilaisuuksia, joissa tällaisille palveluille olisi käyttöä. Eläintarhoissa järjestetään esimerkiksi erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia, joiden avulla kerätään varoja uhanalaisten eläinten suojelemiseksi. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi amurinleopardi sekä amurintiikeri, jotka ovat kotoisin Venäjän Kaukoidästä ja jotka saivat ainakin meidät lumoutumaan notkeudellaan ja kauneudellaan.
Varoja saatetaan kerätä esimerkiksi eläintarhassa pidettävien konserttien avulla – ja konserteissa jos missä tarvitaan ammattimaisia tapahtumatekniikkaratkaisuja! Oikeanlaisella valaistuksella, valoefekteillä sekä savuefekteillä olemme saaneet luotua näihin tapahtumiin aivan omanlaisensa tunnelman, jota parantaa vielä se, että tapahtuma-ajankohta sijoittuu pimenevään iltaan ja että ympärillä on suuri määrä villieläimiä. Vaikka olemmekin toki olleet mukana järjestämässä lukuisia ulkoilmakonsertteja, on eläintarhassa järjestettävässä konsertissa kuitenkin ihan omanlaisensa ainutlaatuinen tunnelma. Lisäksi pidämme siitä, että saamme olla mukana tekemässä jotakin hyvää – keräämässä rahaa, joka käytetään hädänalaisten eläinten auttamiseksi.

Olemme saaneet näistä tapahtumista hyvää palautetta työn tilaajilta sekä tilaisuuksiin osallistuneilta artisteilta, joille on tärkeää että he voivat luottaa tarvitsemansa tekniikan toimivuuteen. Toisinaan olosuhteet ovat olleet haastavat, esimerkiksi syysmyrskyn osuttua tapahtuma-ajankohtaan, mutta tästä huolimatta kaikki on sujunut hyvin. Onneksi me pidämme haasteista ja olemme valmiita tarttumaan niihin – edes syysmyrsky ei pidättele meitä!

Eläintarhakeikoilla olemme huolehtineet sekä tarvittavien teknisten laitteiden kasauksesta, purkamisesta, vaihdoista että tekniikan toimivuudesta itse esiintymistilanteissa. On ollut upea tunne miksata keskellä leijonia ja karhuja sekä olla mukana auttamassa uhanalaisia kissaeläimiä!